Merhabalar,
az malzemeli ve çok lezzetli bir kurabiye deneyin derim:)
malzemeler:
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un (2 su bardağı yeterli geldi)
ufak bir kase dilediğiniz çeşit marmelat
(ben erik marmeladı kullandım)
üstüne: pudra şekeri
yapımı:
yağı ve şekeri bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın
vanilyayı ekleyin
azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur oluşturun
(her zaman söylediğim gibi hamur işlerinde ölçü verilmiş dahi olsa unu azar azar ilave etmekte fayda var unun cinsi, markası,bardakların farklılığı hamurun kıvamında etki edebilir)
hamuru tezgahta yarım cm kalınlığında açın
istediğiniz şekilde bir kalıpla parçalar çıkarın
yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
170-180 derecede ısıtılmış fırında renkleri dönene kadar pişirin
pişen kurabiyeler oda sıcaklığına geldiğinde aralarına 1 er çay kaşığı marmelat sürüp kapatın, üstlerine pudra şekeri eleyin ve servis tabağına aktarın
afiyet olsun
not: ben kurabiyelerin bir kısmını üstü açık olarak yaptım o şekilde yapmak isterseniz kalıpla çıkardığınız parçaların yarısını daha ufak başka bir kalıpla tekrar kesin o şekilde pişirin ve marmelat sürdükten sonra üstüne yapıştırın
az malzemeli ve çok lezzetli bir kurabiye deneyin derim:)
malzemeler:
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un (2 su bardağı yeterli geldi)
ufak bir kase dilediğiniz çeşit marmelat
(ben erik marmeladı kullandım)
üstüne: pudra şekeri
yapımı:
yağı ve şekeri bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın
vanilyayı ekleyin
azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur oluşturun
(her zaman söylediğim gibi hamur işlerinde ölçü verilmiş dahi olsa unu azar azar ilave etmekte fayda var unun cinsi, markası,bardakların farklılığı hamurun kıvamında etki edebilir)
hamuru tezgahta yarım cm kalınlığında açın
istediğiniz şekilde bir kalıpla parçalar çıkarın
yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
170-180 derecede ısıtılmış fırında renkleri dönene kadar pişirin
pişen kurabiyeler oda sıcaklığına geldiğinde aralarına 1 er çay kaşığı marmelat sürüp kapatın, üstlerine pudra şekeri eleyin ve servis tabağına aktarın
afiyet olsun
not: ben kurabiyelerin bir kısmını üstü açık olarak yaptım o şekilde yapmak isterseniz kalıpla çıkardığınız parçaların yarısını daha ufak başka bir kalıpla tekrar kesin o şekilde pişirin ve marmelat sürdükten sonra üstüne yapıştırın
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.