MÜRDÜM ERİĞİ MARMELADI


Selam:)
mutfaklarımızda çeşitli meyvelerden 1 çeşit de olsa her yıl mutlaka reçel veya marmelat yaparız
erik marmeladını da her yıl yaparım severek tüketiriz
eğer denemediyseniz işte tarifi

malzemeler:
1 kilo mürdüm eriği
4 su bardağı toz şeker (800 gr civarında)
1 limon suyu
1 paket vanilya
1 su bardağı su

yapımı:
erikleri yıkayın ortadan kesip çekirdeklerini çıkarın ve tencereye alın
üstüne suyu ilave edip kaynatın
10 dakika kaynaması yeterli
daha sonra erikleri blendrdan geçirin püre yapın ve bir süzgece alın tahta bir kaşıkla ezerek kabuklarından ayırın (süzgecin altına bir kap koyun)

erik püresini tekrar tencereye alın
üstüne şekeri ekleyip karıştırın
ocağı açıp kaynamaya bırakın
kaynayınca ocağı kısıp süre tutun
ara sıra oluşan köpüğünü alarak 25 dakika kısık ateşte kaynatın

süre sonunda vanilya ve limonu ilave edin
10 dakika daha pişirip ocağı kapatın
kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın soğumaya bırakın

not: marmelat pişerken  porselen bir çay tabağını buzluğa koyup soğutun
marmeladın kıvamına bakmak için soğuttuğunuz tabağa bir parça koyun akıcı değilse tamamdır bu formülü bir arkadaşımdan öğrenmiştim paylaşmak istedim

Yorumlar