Susamın çıtır çıtır ağızda bıraktığı tat ve kokusu , lezzetli bir pilavla birleşince nefis oluyor deneyin derim pişman olmazsınız :)
malzemeler
malzemeler
- 2,5 su bardağı pirinç
- 3,5 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon kullanabilirsiniz)
- yarım su bardağı kavrulmuş susam
- 1 çorba kaşığı tereyağ yada sade yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- öncelikle pirinci iyice yıkayıp süzdürün, süzgeçte beklesin
- yayvan bir pilav tenceresine yağı koyup eritin, susamı ekleyip 4-5 tur susamın rengi değişene kadar kısık ateşte çevirin (dikkat edin susam yanmasın)
- pirinci ilave edip 3-4 tur daha çevirin
- tuzu ve suyu da ilave edip karıştırın
- tencerenin kapağını kapatın önce yüksek ateşte ,kaynadıktan sonra altını kısarak pilavı pişirin
- suyunu çekip pişen pilavınızı 10 dakika kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.