Sağlıklı bir yağ olması nedeniyle sade yağı bir çok yemek, kurabiye, börek, pilav vs de kullanıyorum, bu ikinci yapışım ,tereyağı sade yağa çevirerek içindeki katkı maddelerini uzaklaştırmış oluyoruz böylece yemekler sağlıklı ,lezzetli oluyor ve sade yağ uzun bir süre bozulmadan dayanıyor
yağ soğuduğunda baştaki fotoğraftaki gibi katılaşıyor
sade yağı fazla yapıp mutfakta 5-6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz
- dilediğiniz miktarda tereyağı tavaya alın ( ben 300 gram tereyağ kullandım )
- en kısık ateşte eritmeye başlayın, dikkat etmeniz gereken nokta yağı yakmamak
- yağın üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla ,dikkatlice toplayıp atın , yağ tamamen eridiğinde ocağı kapatın
- köpüklerden tamamen arınan yağda 2 tabaka göreceksiniz biri şeffaf sarı renkte sade yağ diğeri altta kalan beyaz tortulu süt kısmı,üstteki sarı sade yağı dikkatlice cam bir kap yada kavanoza süzdürün, sade yağınız hazır :)
- alttaki süt tabakasını da omlet yada poğaça türü bir yiyecekte değerlendirebilirsiniz
yağ soğuduğunda baştaki fotoğraftaki gibi katılaşıyor
sade yağı fazla yapıp mutfakta 5-6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.