SAKIZ AROMALI KABAK REÇELİ


Selam,
sakız aroması ile bal kabağının lezzeti birleşti,nefis bir reçel oldu dersem yalan olmaz :) genelde kabak reçelini yöresel çıtır kabak reçeli olarak biliriz,seveni de çoktur ama ben pek çıtır kabağı sevmiyorum o nedenle normal reçel gibi pişirmeyi tercih ettim öneririm sevgiler.

MALZEMELER
  • 500 gram küp doğranmış bal kabağı
  • 200 gram toz şeker
  • 1 paket sakız aromalı vanilin (yerine 2 parça dövülmüş damla sakızı da kullanabilirsiniz)
  • yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
  • doğranmış kabakları tencereye alın,üstüne şekeri ve sakız aromalı vanilini ekleyin,tencereyi sağa sola hafifçe sallayarak karıştırın ve kapağını kapatın
  • şekerin sulanması için 3-4 saat bekletin
  • süre sonunda tencereyi ocağa alın orta ateşte pişirmeye başlayın
  • kaynamaya geçince ateşi kısık duruma getirin,ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak 20 dk pişirin
  • limonu ekleyin 5-6 dk daha pişirip ocağı kapatın
  • reçeli kavanoza doldurun (saklamak isterseniz sıcakken kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin)
Bu ölçülerde orta boy bir kavanoz elde ederseniz,malzemelerin miktarını arttırabilirsiniz afiyet olsun.

Yorumlar