MERMER CHEESECAKE


Selam
sizde cheesecake sevenlerden iseniz bu reçeteyi de denemenizi öneririm.
Bu reçetede taban kısmını kendimiz yapıyoruz,ama dileyen bisküvi ile de yapabilir sevgiler.

MALZEMELER
TABANI İÇİN
  • 125 gram yumuşak tereyağ
  • 1 orta boy yumurta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 8 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilin
KREMA KISMI İÇİN
  • 400 gram labne peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 orta boy yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
  1. kullanacağınız kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin ve kenara alın (ben aşırı yüksek cheesecake sevmiyorum o nedenle ince olmasını tercih ediyorum,benim kalıbım 26 cm çapında ,eğer yüksek görünümlü bir cheesecake isterseniz 20 cm çapında kalıp kullanın)
  2. taban için un hariç malzemeleri kaba alın ve karıştırın,yavaş yavaş un ekleyerek kurabiye hamuru kıvamında bir hamur oluşturun
  3. hazırladığınız hamuru kalıbınızın tabanına elinizle bastıra bastıra yayın,hafif kenarları da yükselterek düzeltin ve buzdolabında beklemeye alın
  4. üstü için labne peynirin dibindeki suyunu süzerek karıştırma kabına alın,krema,vanilya,şeker ve nişastayı da ilave edip çırpıcı ile karıştırın
  5. tek tek yumurtaları ekleyip tekrar çırpın (1 yumurta ekleyip çırpın sonra diğerini ekleyin)
  6. buzdolabından tabanı alın,hazırladığınız karışımın 3/4 ünü tabanın üstüne dökün,kalana kakaoyu ekleyip karıştırın ve üstüne gezdirerek dökün
  7. 150-160 derecede ısıtılmış fırına verin, yaklaşık 45 dk pişirin (kalıbı hafif salladığınızda kenarları pişmiş ama ortası hafif sallanıyorsa pişmiştir fırını kapatın)
  8. fırının kapağını hafif aralayın ve cheesecake soğuyana kadar içinde bırakın
  9. daha sonra üstünü kapatarak 1 gece buzdolabında dinlendirin
  10. ertesi gün dikkatlice kalıbında çıkararak servis tabağına aktarın,dilimleyerek servis edin artanını buzdolabında muhafaza edin afiyet olsun
NOT: fırının bir köşesine ,bir kapla sıcak su koyun oluşturduğu buhar sayesinde cheesecake çatlamaz



Yorumlar