Selam,
yapımı kolay ve lezzetli bir börek reçetesi paylaşmak istedim, özellikle sıcakken yediğinizde çıtır çıtır ağızda dağılıyor dilerseniz hazırlayıp, dilimleyip dondurucuya da koyabilirsiniz deneyin derim ☺
MALZEMELER
- 2 yufka
- yarım kilo pırasa
- 2 adet havuç
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- SOSU İÇİN
- yarım su bardağı su,yarım su bardağı sıvı yağ (bir bardakta birleştirin,karıştırın)
- ÜSTÜNE
- susam
HAZIRLANIŞI
- havuçları rendeleyin, pırasaları temizleyip ince ince doğrayın ve iki malzemeyi tavaya alın,2 kaşık zeytinyağı ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kavurun,tuzu ve biberi ekleyip karıştırın ve harcı soğumaya bırakın
- yufkanın birini tezgaha serin ve bir fırça yardımıyla sosla her yerini ıslatın
- diğer yufkayı üstüne serin ve aynı şekilde sosla ıslatın
- yufkaların kenarlarını içe doğru kıvırarak dik dörtgen şekle getirin
- geniş kenarına harcı uzunlamasına yerleştirin
- daha sonra yufkaları sıkı bir şekilde rulo yapın
- ruloyu da alt resimdeki gibi dilimleyin
- yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilimleri yerleştirin, kalan sosu üstlerine bolca sürün ve susam serpin
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.