HAVUÇLU PIRASALI KESME BÖREK


Selam,
yapımı kolay ve lezzetli bir börek reçetesi paylaşmak istedim, özellikle sıcakken yediğinizde çıtır çıtır ağızda dağılıyor dilerseniz hazırlayıp, dilimleyip dondurucuya da koyabilirsiniz deneyin derim ☺

MALZEMELER
  • 2 yufka
  • yarım kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • SOSU İÇİN
  • yarım su bardağı su,yarım su bardağı sıvı yağ (bir bardakta birleştirin,karıştırın)
  • ÜSTÜNE
  • susam

HAZIRLANIŞI

  1. havuçları rendeleyin, pırasaları temizleyip ince ince doğrayın ve iki malzemeyi tavaya alın,2 kaşık zeytinyağı ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kavurun,tuzu ve biberi ekleyip karıştırın ve harcı soğumaya bırakın
  2. yufkanın birini tezgaha serin ve bir fırça yardımıyla sosla her yerini ıslatın
  3. diğer yufkayı üstüne serin ve aynı şekilde sosla ıslatın
  4. yufkaların kenarlarını içe doğru kıvırarak dik dörtgen şekle getirin
  5. geniş kenarına harcı uzunlamasına yerleştirin
  6. daha sonra yufkaları sıkı bir şekilde rulo yapın
  7. ruloyu da alt resimdeki gibi dilimleyin
  8. yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilimleri yerleştirin, kalan sosu üstlerine bolca sürün ve susam serpin
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin 


Yorumlar