Selam,
bugün değişik tatları sevenler için acı biber reçelini paylaşmak istedim, hem reçel olarak hem de et ve tavukların yanına sos olarak kullanabilirsiniz.
Tatlı, acı bir arada, damağınızda hafif bir acılık bırakan, nefis bir reçel deneyin derim sevgiler.
MALZEMELER
- 8 adet kapya biber
- 5 adet acı kırmızı biber
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 limon suyu
- 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- biberleri ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyip yıkayın (eldiven kullanmanızı öneririm çünkü biberlerin acısı elinizde kalıyor)
- tüm biberleri ufak küp şeklinde doğrayarak tencereye alın
- üstüne şekeri ekleyip ,tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 saat bekletin
- süre sonunda suyu da ilave edip ocağa alın
- kaynayana kadar yüksek ateşte ,kaynadıktan sonra en kısık ateşte pişirmeye bırakın
- ara sıra kontrol ederek reçeli 35-40 dk kadar kaynatın ve süre sonunda el blendrıyla hafif ezin, suyu ve taneleri bütünleştirin
- limonu ekleyin ve 5 dk daha pişirip ocağı kapatın
- reçeli temiz kavanozlara boşaltın (bu miktarda malzemeden 2 ufak kavanoz çıkıyor)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.