Selam,
ağızda dağılan nefis bir kurabiye reçetesi isterseniz İRMİKLİ NAL KURABİYE tam size göre, üstelik yapımı da çok kolay deneyin derim sevgiler.
MALZEMELER
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 90 gram irmik (5 çorba kaşığı)
- 175 gram un (1,5 su bardağı)
- 200 gram eritmeye uygun çikolata
- toz fıstık (arzuya bağlı)
HAZIRLANIŞI
- yağı,şekeri ve yumurtaları karıştırma kabına alın ve yoğurmaya başlayın
- irmiği,vanilyayı ekleyin karıştırın
- yavaş yavaş unu ekleyip hamuru toparlayın ve 15 dk kadar buzdolabında dinlendirin
- tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlayın
- süre sonunda hamuru buzdolabından alın,misket büyüklüğünde parçalar kopartıp rulo yapın sonra ruloyu kıvırıp nal şekli verin,hamur bitene dek aynı şekilde kurabiyeleri hazırlayıp tepsiye dizin
- 175 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler hafif renk alana kadar pişirin (yaklaşık 20 dk)
- pişen kurabiyeleri fırından alın ve tepside soğumaya bırakın
- çikolatayı benmari usulü eritin,soğuyan kurabiyelerin uç kısımlarını çikolataya batırın,fıstığa bulayın ve bir telin üstüne dizin,çikolata donana kadar bekletin daha sonra afiyetle yiyin ☺
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.