İRMİKLİ NAL KURABİYE


Selam,
ağızda dağılan nefis bir kurabiye reçetesi isterseniz İRMİKLİ NAL KURABİYE tam size göre, üstelik yapımı da çok kolay deneyin derim sevgiler.

MALZEMELER
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 90 gram irmik (5 çorba kaşığı)
  • 175 gram un (1,5 su bardağı)
SÜSLEMEK İÇİN
  • 200 gram eritmeye uygun çikolata
  • toz fıstık (arzuya bağlı)

HAZIRLANIŞI
  1. yağı,şekeri ve yumurtaları karıştırma kabına alın ve yoğurmaya başlayın
  2. irmiği,vanilyayı ekleyin karıştırın
  3. yavaş yavaş unu ekleyip hamuru toparlayın ve 15 dk kadar buzdolabında dinlendirin
  4. tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlayın
  5. süre sonunda hamuru buzdolabından alın,misket büyüklüğünde parçalar kopartıp rulo yapın sonra ruloyu kıvırıp nal şekli verin,hamur bitene dek aynı şekilde kurabiyeleri hazırlayıp tepsiye dizin
  6. 175 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler hafif renk alana kadar pişirin (yaklaşık 20 dk)
  7. pişen kurabiyeleri fırından alın ve tepside soğumaya bırakın
  8. çikolatayı benmari usulü eritin,soğuyan kurabiyelerin uç kısımlarını çikolataya batırın,fıstığa bulayın ve bir telin üstüne dizin,çikolata donana kadar bekletin daha sonra afiyetle yiyin ☺

Yorumlar