ÇITIR KABAK KIZARTMA


Selam,
yazın sevilen lezzetlerinden biri de kabak kızartmasıdır, hele birde çıtır olursa kendinizi durduramaz çerez gibi yersiniz☺ve yanında da tabi ki olmazsa olmaz yoğurt, sanırım iştahınızı kabarttım hadi o zaman mutfağa sevgiler.

MALZEMELER
  • 5-6 adet kabak
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 kase un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kızartmak için zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
  1. kabakların üstlerini kazıyın yada soyun ve yıkayın
  2. uzun şeritler halinde doğrayın ve bir geniş kaseye alın
  3. üstüne maden suyunu dökün,karıştırın bu şekilde 30-45 dk arasında bekletin
  4. unun içine tuzu ekleyip karıştırın,kabakları maden suyundan alarak teker teker una bulayın
  5. tavaya yeterince yağ koyup ısıtın ve orta ateşte kabakları kızartın 
  6. kızaran çıtır kabakları önce havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın,sonra servis tabağına aktarın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.