Selam,
son dönemde hemen her sitede yapılan meşhur muzla dondurma tarifi☺ son olarak instagram'da Tijen Aktay hanımın paylaştığını gördüm ve bugün denemeye karar verdim, yiyenlerden tam not aldı aslında ben fıstık ezmesi ile yapmak istedim ama evde yoktu, bir sonraki yapışımda kesin fıstık ezmeli olacak☺sevgiler.
MALZEMELER
- 2 orta boy muz
- 1 dolu çorba kaşığı kakao
- 1 dolu çorba kaşığı bal
- muzları soyup,dilimleyin ve bir tepsiye dizerek dondurucuya atın, dondurun
- birkaç saat içinde donan muzları mutfak robotuna alın, üstüne kakao ve balı ekleyip çalıştırın
- krema kıvamına gelene dek karıştırın
- önce pütürlü bir hali olacak daha sonra karıştırdıkça aşağıdaki ,ikinci fotoğraftaki gibi krema kıvamına gelecek, işte o kıvama gelince dondurma hazır oluyor
- dondurmayı kaşıkla dilediğiniz servis kabına koyarak servis edebilirsiniz, eğer hemen yenmeyecekse kapaklı bir kapla dondurucuda bekletin afiyet olsun
NOTLAR:
- 1 ORTA BOY MUZU ,1 KİŞİLİK DOYURUCU BİR DONDURMA PORSİYONU OLARAK HESAPLAYABİLİRSİNİZ
- DONDURMAYI SADECE MUZ KULLANARAK DA AYNI ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ
- YUKARIDA BELİRTTİĞİM GİBİ BU DONDURMAYA FISTIK EZMESİ DE ÇOK YAKIŞIR TERCİH SİZİN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.