FISTIKLI İSVEÇ KEKİ (Kladdkaka)


Selam,
İsveç keki @huzurlu mutfak sitesinde gördüğüm bir tarifti ben de ufak bir değişiklikle yapıp size sunmak istedim,bu kek browniyi anımsatan bir kek hafif yapışkan bir kıvamda özellikle kahve yanına yakışacak bir reçete not edin derim sevgiler.

MALZEMELER
  • 2 büyük yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 100 gram erimiş ılık tereyağ
  • 1 fiske tuz
  • 2 çorba kaşığı yeşil toz fıstık (opsiyonel)
  • 1 su bardağı un
ÜSTÜNE
  • pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
  1. yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
  2. kakao, vanilin ve unu eleyerek ekleyin ve spatulayla karıştırın
  3. yağı ve fıstığı ilave edip karıştırın
  4. yağlanmış orta boy,düz bir kalıba boşaltın ve düzeltin
  5. 160 derecede yaklaşık 20 dk pişirin (bir kürdanla test edin,kekin kenarları pişmiş ortası hafif ıslaksa olmuştur fırından alın)
  6. kek ılıyınca dilimleyin ,üstüne pudra şekeri serperek servis edin

Yorumlar