Selam,
evde kalmış yufkaları değerlendireceğiniz lezzetli bir börek tarifi
MALZEMELER
- 2 yufka
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
- pudra şekeri
- tavayı yağlamak için: sıvı yağ
- yumurta ,süt ve yağı geniş bir kasede çırpın
- yufkaları parçalayarak içine ekleyin ve karıştırın
- orta boy bir tavayı yağlayın ve karışımı içine boşaltıp, düzeltin
- bu şekilde böreği 20 dk kadar dinlendirin
- süre sonunda böreği, orta kısık ateşte arkalı önlü pişirin
- pişen böreği servis tabağına alın, biraz sıcaklığı geçince üstüne pudra şekeri serpin
- dilimleyerek servis edin afiyet olsun
böreği aynı şekilde hazırlayıp fırında da pişirebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.