PRATİK CEVİZLİ BÜZME BAKLAVA


Bayramlarda ve her daim yapabileceğiniz pratik bir tatlı cevizli büzme baklava,tadan herkesten tam not aldı ☺ sizde bir kenara not edin derim sevgiler.

MALZEMELER
  • 24 yaprak baklavalık yufka (kullanacağınız kaba göre yufka miktarı değişebilir ,ben kare büyük borcamda yaptım)
  • 150 gram tereyağ
  • 200 gram dövülmüş ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

HAZIRLANIŞI
  1. önce şerbet malzemelerini tencereye koyun ve ara sıra karıştırarak 10 dk kaynatın, soğumaya bırakın
  2. kullanacağınız fırın kabını yağlayıp kenara alın
  3. tereyağı eritin
  4. baklavalık yufkadan üç yaprak alıp tezgaha yayın (kalanını kapatın kurumasın)
  5. üç yaprak yufkanın üstüne fırçayla erimiş yağdan sürün ve ceviz serpin, dar kenarına oklava yerleştirin ve dikkatlice oklavayla beraber yufkaları rulo yapın
  6. sardığınız ruloyu oklavanın iki tarafından içe doğru büzdürün ve bu şekilde oklavadan çıkartıp fırın kabına yerleştirin
  7. diğer yufkaları da ,üçer üçer aynı yöntemle hazırlayıp kaba dizin
  8. kalan yağı üstlerine sürün ve keskin bir bıçakla istediğiniz genişlikte dilimleyin
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında tatlınız kızarana kadar pişirin
  10. pişen tatlıyı fırından alın ve 10 dk bekletin, daha sonra soğuk şerbeti üstüne dökün
  11. şerbeti çektikten sonra servis edin afiyet olsun

Yorumlar