Bayramlarda ve her daim yapabileceğiniz pratik bir tatlı cevizli büzme baklava,tadan herkesten tam not aldı ☺ sizde bir kenara not edin derim sevgiler.
MALZEMELER
- 24 yaprak baklavalık yufka (kullanacağınız kaba göre yufka miktarı değişebilir ,ben kare büyük borcamda yaptım)
- 150 gram tereyağ
- 200 gram dövülmüş ceviz içi
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
HAZIRLANIŞI
- önce şerbet malzemelerini tencereye koyun ve ara sıra karıştırarak 10 dk kaynatın, soğumaya bırakın
- kullanacağınız fırın kabını yağlayıp kenara alın
- tereyağı eritin
- baklavalık yufkadan üç yaprak alıp tezgaha yayın (kalanını kapatın kurumasın)
- üç yaprak yufkanın üstüne fırçayla erimiş yağdan sürün ve ceviz serpin, dar kenarına oklava yerleştirin ve dikkatlice oklavayla beraber yufkaları rulo yapın
- sardığınız ruloyu oklavanın iki tarafından içe doğru büzdürün ve bu şekilde oklavadan çıkartıp fırın kabına yerleştirin
- diğer yufkaları da ,üçer üçer aynı yöntemle hazırlayıp kaba dizin
- kalan yağı üstlerine sürün ve keskin bir bıçakla istediğiniz genişlikte dilimleyin
- 180 derecede ısıtılmış fırında tatlınız kızarana kadar pişirin
- pişen tatlıyı fırından alın ve 10 dk bekletin, daha sonra soğuk şerbeti üstüne dökün
- şerbeti çektikten sonra servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.