Yılbaşı gecesi için lezzetli bir pasta yapmak isterseniz vişneli çikolatalı pasta size bir fikir olabilir ☺
uzun yazmam gözünüzü korkutmasın , aşamalı olarak anlattım yani biraz el oyalasa da kolay bir pasta.
KEKİ İÇİN
- 6 orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2 dolu çorba kaşığı kakao
- 2 dolu çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 7 çorba kaşığı sıcak su
- yumurtaların sarısını ve akını ayırın, akını mikserle katılaşana kadar çırpın
- yumurta sarılarını da ayrı bir kapta şekerle beraber çırpın, kuru malzemeleri eleyerek ekleyin karıştırın
- suyu ekleyin karıştırın
- hazırladığınız karışıma yumurta aklarını da ekleyin ve spatulayla alttan üste doğru karıştırın, bütünleştirin
- büyük boy kare bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız hamuru kaba döküp düzeltin
- 160 derecede yaklaşık 25 dk pişirin ( kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa fırından alın)
- kekiniz soğuyunca 3 eşit parçaya kesin
- 4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 80 gram çikolata
- çikolata hariç malzemeleri tencereye alın tel çırpıcı ile karıştırın
- tencereyi ocağa koyun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kremayı ocaktan alın
- kremayı mikserle çırpın ve soğumaya bırakın
- kremanın üstünü kapatıp buzdolabında bekletin
- 1 kase çekirdeksiz vişne
- 1 su bardağı süt
- (dilerseniz kahve yada istediğiniz bir aroma ekleyebilirsiniz)
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- kremşanti ve sütü katılaşana kadar mikserle çırpın ve buzdolabında bekletin
BİRLEŞTİRME
- kestiğiniz kekin bir parçasını servis tabağına alın ve sütle ıslatın
- çikolatalı kremanın yarısını alıp üstüne spatulayla yayın, vişne taneleri dizin
- ikinci kek parçasını üstüne yerleştirin ve tekrar ıslatın kalan kremayı sürün ve vişne taneleri dizin
- son kek parçasını da üstüne koyup ıslatın bu şekilde pastayı streçle sarıp bir gece buzdolabında bekletin
- ertesi gün streçten çıkarın ve üstüne hazırladığınız kremşantiyi sıvayın, vişne taneleri dizin
- son olarak kakao eleyerek pastayı süsleyin
- dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.