Selam,
canınız tatlı çektiğinde,şipşak yapacağınız bir helva tarifi not edin derim sevgiler💛
MALZEMELER
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çorba kaşığı ceviz kırığı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ben fındık yağı kulandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 çay bardağı süt
- yağı, irmiği ve cevizi tencereye alın, kısık ateşte renkleri dönene kadar kavurun yaklaşık 20 dk
- şekeri ekleyin ve bir kaç tur daha çevirin
- sütü ekleyin ve karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın
- ara sıra karıştırarak sütü çekene kadar pişirin
- helvayı yarım saat dinlendirin daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.