HAVUÇLU PATATES PÜRESİ


Büyük küçük herkesin severek yiyeceği bir yemek havuçlu patates püresi denemeyen kalmasın :)
MALZEMELER
  • 1 kilo patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 büyük su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzu ederseniz)
HAZIRLANIŞI
  1. patatesleri ve havucu temizleyip doğrayarak tencereye alın, üstüne su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın (ben tuzu bu aşamada eklemeyi tercih ediyorum)
  2. haşlanan sebzeleri biraz dibinde su bırakarak süzün
  3. yağı ekleyin, karıştırın
  4. sütü ilave edin ve blendrla yada püre aletiyle ezin
  5. ekleyecekseniz kara biberi de ilave edip ocağa alın, püre kaynayıp sütünü çekene kadar ocakta tutun
  6. sıcak olarak servis edin afiyet olsun

Yorumlar