Selam,
klasik pilavlara alternatif olarak, risotto kıvamında bir buğday pilavı ,buzluğunda haşlanmış buğday varsa kolayca hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
- 2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 adet küp doğranmış ,kırmızı dolmalık biber
- 1 adet küp doğranmış, sarı dolmalık biber
- 250 gram temizlenmiş doğranmış ıspanak
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- su, tavuk yada et suyu hangisi varsa
- tencereye yağı , soğanı, biberleri koyup soteleyin
- buğdayı ekleyin birkaç tur çevirin
- ıspanağı ekleyin 2 tur daha karıştırın
- domates püresini ,tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın
- son olarak buğdayların hizasına gelecek kadar su ilave edin
- tencerenin kapağını kapatın, ara sıra karıştırarak , pilav suyunu çekene kadar pişirin
- suyunu çekince kapakla tencere arasına havlu kağıt koyup ,pilavı 10 dakika dinlendirin
- sıcak olarak servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.