LİMON DOLGULU KURABİYE

Selam,
daha önce paylaştığım limon kreması ile doldurduğum bu kurabiyeler nefis oldular :)

MALZEMELER (hamuru için)
  • 125 gram oda ısısında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 7 dolu çorba kaşığı un
ÜSTÜNE: pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
  1. un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın ve karıştırın
  2. yavaş yavaş un ekleyerek hamuru toparlayın
  3. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda açın , içine 1 çay kaşığı limon kreması koyup , klasik poğaça şeklinde kapatın
  4. hamur bitene aynı işlemi yapın ve kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  5. 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin
  6. pişen kurabiyeleri tepside soğutun ve üstlerine pudra şekeri serpin 
İÇ KREMASI İÇİN BURAYA BAKABİLİRSİNİZ  AFİYET OLSUN :)

Yorumlar