Klasik güllaç tarifinden sıkılanlar için çikolata tadında, nefis güllaç kuplarını öneririm
MALZEMELER
MALZEMELER
- 2 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 10 yaprak güllaç
- 2 dolu çorba kaşığı koyu kakao
- 4-5 damla fındık aroması (opsiyonel)
- 15 adet fındıklı yada burçak bisküvi
- 2 çorba kaşığı damla çikolata
- sütü, şekeri ve kakaoyu tencereye alın ve karıştırarak ısıtın (kaynamasın ancak ısınsın) kullanacaksanız fındık aromasını da ekleyip karıştırın
- güllaç yapraklarını parçalar halinde kırıp hazırlayın
- bisküvileri de kırıp bir tabağa alın
- kullanacağınız kaselerin dibine birer kepçe sütlü karışımdan dökün
- kaseleri güllaç yaprakları, süt sıralamasıyla doldurun ortalarına bisküvi yerleştirin
- hazırlanmış kaselerin en üstüne damla çikolata serpiştirin ve ortalarına bisküvi yerleştirerek tamamlayın
- güllaç kaselerini buzdolabında soğutun daha sonra servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.