TAM BUĞDAY UNLU , KUŞ ÜZÜMLÜ KEK

Selam,
pastanelerdeki İngiliz keklerini anımsatan , hani dışı kabuk bağlamış içi yumuşak,içeriğinde kuru yemiş ve kuru meyveler bulunan lezzetli kekler olur ya işte bu da ,o tarz da lezzetli bir kek :) sözün kısası deneyin derim pişman olmazsınız sevgiler.

MALZEMELER
  • 3 büyük boy yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker (1 bardaktan 1 parmak eksik)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı kuş üzümü
  • yarım su bardağı ceviz yada fındık kırığı
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • kek kalıbını yağlamak için bir parça katı yağ
HAZIRLANIŞI
  1. üzümü yarım saat önceden sıcak suda bekletin ve süzün
  2. karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp çırpın
  3. sıvı yağı, üzümü, ceviz yada fındığı ekleyip çırpın
  4. unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın süt yada yoğurt olmadığı için hamur katı kıvamda oluyor bu sizi korkutmasın
  5. katı yağ ile yağladığınız orta boy bir kek kalıbına hamuru döküp, düzeltin
  6. 160 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin fırına göre süre değişebilir 25 dakika sonra kürdan testi yaparak kontrol edin, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir
  7. pişen keki mutfak tezgahına alın ve biraz ılıyınca kalıbından çıkartıp servis tabağına alın, dilimleyerek servis edin afiyet olsun :)

Yorumlar