Selam,
pastanelerdeki İngiliz keklerini anımsatan , hani dışı kabuk bağlamış içi yumuşak,içeriğinde kuru yemiş ve kuru meyveler bulunan lezzetli kekler olur ya işte bu da ,o tarz da lezzetli bir kek :) sözün kısası deneyin derim pişman olmazsınız sevgiler.
MALZEMELER
pastanelerdeki İngiliz keklerini anımsatan , hani dışı kabuk bağlamış içi yumuşak,içeriğinde kuru yemiş ve kuru meyveler bulunan lezzetli kekler olur ya işte bu da ,o tarz da lezzetli bir kek :) sözün kısası deneyin derim pişman olmazsınız sevgiler.
MALZEMELER
- 3 büyük boy yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker (1 bardaktan 1 parmak eksik)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı kuş üzümü
- yarım su bardağı ceviz yada fındık kırığı
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- kek kalıbını yağlamak için bir parça katı yağ
- üzümü yarım saat önceden sıcak suda bekletin ve süzün
- karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp çırpın
- sıvı yağı, üzümü, ceviz yada fındığı ekleyip çırpın
- unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın süt yada yoğurt olmadığı için hamur katı kıvamda oluyor bu sizi korkutmasın
- katı yağ ile yağladığınız orta boy bir kek kalıbına hamuru döküp, düzeltin
- 160 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin fırına göre süre değişebilir 25 dakika sonra kürdan testi yaparak kontrol edin, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir
- pişen keki mutfak tezgahına alın ve biraz ılıyınca kalıbından çıkartıp servis tabağına alın, dilimleyerek servis edin afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.