KREP

Kahvaltı sofranız için bir alternatif, hem tatlılarla hem de tuzlularla uyum sağlayan krep tarifi elinizin altında bulunmalı bence :)

MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
TAVA İÇİN
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
  1. krep tavasına  yağı koyun ve bir peçeteyle silip fazlasını alın bunu sadece bir kez, ilk krepden önce yapmanız yeterlidir
  2. krep hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın, pürüz kalmasın
  3. hazırladığınız karışımdan bir kepçe alarak ısıttığınız tavanın ortasına dökün ve tavayı kendi etrafında döndürerek krep hamurunu ince bir şekilde yayın
  4. bir yüzü pişince spatula yardımıyla krebi ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirip tabağa alın
  5. hamur bitene aynı şekilde krepleri pişirin afiyet olsun

Yorumlar