Kahvaltı sofranız için bir alternatif, hem tatlılarla hem de tuzlularla uyum sağlayan krep tarifi elinizin altında bulunmalı bence :)
MALZEMELER
MALZEMELER
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- bir fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- krep tavasına yağı koyun ve bir peçeteyle silip fazlasını alın bunu sadece bir kez, ilk krepden önce yapmanız yeterlidir
- krep hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın, pürüz kalmasın
- hazırladığınız karışımdan bir kepçe alarak ısıttığınız tavanın ortasına dökün ve tavayı kendi etrafında döndürerek krep hamurunu ince bir şekilde yayın
- bir yüzü pişince spatula yardımıyla krebi ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirip tabağa alın
- hamur bitene aynı şekilde krepleri pişirin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.