Nefis limonlu bir tarta ne dersiniz ? konuklarınıza ikram edebileceğiniz lezzetli bir seçenek denemenizi öneririm sevgiler.
HAMURU İÇİN
KREMASI İÇİN
HAMURU İÇİN
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- orta boy bir tart kalıbına yağlı kağıt serin yada güzelce yağlayın
- hamur malzemelerini yoğurun ve elinizle kalıba bastırarak yayın, kenarlarını yükseltin
- bir kürdanla hamurun yüzeyine delikler açın (kabarmasını önlemek için) daha sonra 170 derecede ısıtılmış fırında hamurunuz renk alana kadar pişirin
- pişen hamuru tezgahta soğumaya bırakın
- 3 adet orta boy limon
- 2 adet küçük boy yumurta
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 150 gram tereyağ
- limonları yıkayın ve rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeleyin, sularını da sıkıp hazırlayın
- bir sos tenceresine yumurtaları alıp tel çırpıcı ile çırpın, yağ haricinde diğer malzemeleri de ekleyip çırpın ve ocağa alın
- sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirin
- yağı ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın
- pişirdiğiniz tartı dikkatlice kalıbından çıkartıp servis tabağına alın, üstüne pişirdiğiniz limonlu kremayı döküp yayın ve düzeltin, oda sıcaklığına geldiğinde üzerini kapatarak buzdolabında soğutun
- tartınızı servis ettikten sonra artanı tekrar buzdolabında saklayın afiyet olsun
çok güzel tam yaz tatlısı ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler evet yaz için ferah bir tat, limonlu tatları sevenler yiyince mutlu olacaktır ☺
Sil