HAŞHAŞLI LİMONLU KEK




MALZEMELER
  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram oda ısısında,yumuşak tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı mavi haşhaş
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı limoncello (kullanmak istemezseniz yerine limon suyu)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağı nişasta
HAZIRLANIŞI
  1. yumurta, yağ ve şekeri bir kaba alıp mikserle güzelce çırpın
  2. sütü ,haşhaşı, limon kabuğunu, limoncelloyu ekleyip tekrar çırpın
  3. kabartma tozu, un ve nişastayı eleyerek ilave edin , bir spatulayla tüm malzemeyi homojen bir şekilde karıştırın
  4. kek hamurunu yağlanmış orta boy bir kek kalıbına dökün, düzeltin
  5. 160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin fırına göre süre değişebilir 35 dakika sonra kürdan testi yaparak kontrol edin 
  6. pişen keki fırından alın, ilk sıcaklığı geçince kalıptan dikkatlice çıkarın ,nefis kekiniz hazır dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar