KARİDES FIRIN

Karides sever biri olarak fırın versiyonunu da severek tükettim :) adı neden karides güveç değil de karides fırın diye düşünebilirsiniz, çünkü malzemeler yakın olsa da güveç gibi sulu değil daha farklı geçelim malzeme listesine..

MALZEMELER
  • 500 gram temizlenmiş yada dondurulmuş karides
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet doğranmış çarliston biber
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • 2 adet doğranmış domates
  • bir tutam tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş mozeralla yada kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
  1. karidesleri 2-3 dakika sirke eklediğiniz suda haşlayıp, süzün
  2. geniş bir tavayı ısıtın, yağı ,çarliston biberi ve sarımsağı ekleyip sarımsağın hafif kokusu çıkana kadar çevirin
  3. karidesleri ilave edip bir kaç tur soteleyin
  4. son olarak domatesi ekleyip 2-3 tur çevirin ve ocaktan alın
  5. uygun bir fırın kabına malzemeyi boşaltıp, düzeltin ve üstüne peyniri serpiştirin
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin afiyet olsun

Yorumlar