KREP BÖREK

Yumuşacık, lezzetli bir börek reçetesi mutlaka deneyin derim :)

MALZEMELER
  • KREP İÇİN
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • tavayı yağlamak için 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • HARCI İÇİN
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet doğranmış sivri biber
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 2 ölçü beşamel sos TARİFE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
  • ÜSTÜNE
  • 1 çay bardağı rende kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
  1. krep için malzemeleri bir kapta güzelce çırpın 
  2. krep tavasını yağlayın ve ısıtın (sadece ilk krepte yağlamanız yeterli )
  3. krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökün ve kendi etrafında çevirerek hamuru yayın,üstü göz göz olduğunda çevirin, bu şekilde hamur bitene kadar krepleri pişirin
  4. beşamel sosu pişirin
  5. harcı için soğanı,yağı,kıymayı ve biberi bir tavaya alarak kavurun,tuzu,karabiberi ve domatesi de ekleyip kıymayı pişirin
  6. yuvarlak bir tepsi yada fırın kabının tabanına bir krep yerleştirin, üstüne kıymalı harç koyun ve beşamel sos dökün bu sıralamayla krepler bitene kadar üst üste dizin son olarak kaşar peynirini serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında böreğin üstü kızarana kadar pişirin
  7. nefis böreğimiz hazır üçgen pasta dilimi şeklinde keserek servis edin afiyet olsun

Yorumlar