KADAYIF BÖREĞİ


Yufkaya alternatif olarak, kadayıfla nefis bir börek yapmaya ne dersiniz ?

MALZEMELER
  • 300 gram tel kadayıf (çiğ)
  • 125 gram erimiş tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase kaşar peynir 
  • 100 gram pastırma
  • fırın kabını yağlamak için 2 çorba kaşığı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
  1. kadayıfı elinizle didikleyerek, tel tel ayırın
  2. yumurta, tereyağ ve sütü bir kasede çırpın
  3. orta boy bir fırın kabını yağlayın ve kadayıfın yarısını kaba bastırarak yerleştirin
  4. üstüne hazırladığınız sostan kaşık kaşık ,her bölümü ıslanacak kadar dökün
  5. daha sonra peyniri ve pastırmayı yayın 
  6. kadayıfın diğer yarısı ile peynirin üstünü kaplayın
  7. son olarak kalan sosu böreğin üstüne gezdirin  ve üstünü folyoyla kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin
  8. süre sonunda 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak yada ılık dilimleyerek servis edin afiyet olsun
not:
dilerseniz sadece peynirle de yapabilirsiniz


Yorumlar