Selam,
uzun zamandır merak ettiğim soğan turşusunu nihayet deneme fırsatım oldu :) soğan seven biri olarak özelikle et, tavuk türü yiyeceklerle çok yakıştırdım öneririm.
MALZEMELER
uzun zamandır merak ettiğim soğan turşusunu nihayet deneme fırsatım oldu :) soğan seven biri olarak özelikle et, tavuk türü yiyeceklerle çok yakıştırdım öneririm.
MALZEMELER
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 avuç kıyılmış dereotu (ben turşulara çok yakıştırıyorum)
- temiz içme suyu (kaynamış ve ılımış)
- soğanları temizleyip, piyazlık doğrayın
- üstüne tuzu, şekeri ve dereotunu ekleyip elinizle karıştırın ve orta boy bir kavanoza aktarın
- üstüne sirkeyi ekleyin ve kavanozun kalanını su ile tamamlayıp kapağını kapatın
- bu şekilde buzdolabında bekletebilirsiniz 2 gün sonra hazır oluyor afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.