KIYMALI MİDYE BÖREK

Selam,
lezzeti ve şık görüntüsüyle gönüllere yerleşen midye böreği deneyin derim :)

MALZEMELER
  • 3 yufka
  • SOSU İÇİN
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ yada margarin
  • İÇ HARCI İÇİN
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet doğranmış sivri biber
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber,kimyon
  • 1 domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
  1. iç harcı için tavaya yağı, soğanı ,biberi ve kıymayı alıp karıştırarak kavurun, baharatları ve domatesi ekleyin ,kıyma piştiğinde ocaktan alın
  2. yufkaları tezgaha serin ,her birini + şeklinde 4 er eşit parçaya kesin (12 üçgen parça olacak)
  3. sos malzemelerini bir kasede birleştirip, çırpın
  4. hazırladığınız yufkalara sostan sürün ve aşağıdaki resimdeki gibi yufkanın sivri kısmını, geniş tarafına doğru çekerek büzdürün ve ortada birleştirin, birleştirdiğiniz kısıma iç harç koyup rulo yapın 
  5. tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye ,büzgülü kısımları üste gelecek şekilde dizin
  6. artan sosun içine yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve böreklerin üzerine sürün
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
NOT: vaktiniz varsa börekleri bir kaç saat buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel oluyor afiyet olsun

Yorumlar