Selam,
lezzeti ve şık görüntüsüyle gönüllere yerleşen midye böreği deneyin derim :)
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
NOT: vaktiniz varsa börekleri bir kaç saat buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel oluyor afiyet olsun
lezzeti ve şık görüntüsüyle gönüllere yerleşen midye böreği deneyin derim :)
MALZEMELER
- 3 yufka
- SOSU İÇİN
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı su
- 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ yada margarin
- İÇ HARCI İÇİN
- 300 gram kıyma
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 adet doğranmış sivri biber
- 1 er çay kaşığı tuz, karabiber,kimyon
- 1 domates rendesi
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- ÜSTÜNE
- 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
- iç harcı için tavaya yağı, soğanı ,biberi ve kıymayı alıp karıştırarak kavurun, baharatları ve domatesi ekleyin ,kıyma piştiğinde ocaktan alın
- yufkaları tezgaha serin ,her birini + şeklinde 4 er eşit parçaya kesin (12 üçgen parça olacak)
- sos malzemelerini bir kasede birleştirip, çırpın
- hazırladığınız yufkalara sostan sürün ve aşağıdaki resimdeki gibi yufkanın sivri kısmını, geniş tarafına doğru çekerek büzdürün ve ortada birleştirin, birleştirdiğiniz kısıma iç harç koyup rulo yapın
- tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye ,büzgülü kısımları üste gelecek şekilde dizin
- artan sosun içine yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve böreklerin üzerine sürün
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.