SİYAH ( YASAK ) PİRİNÇ PİLAVI

Merhabalar,
siyah pirinci markette görünce , oğlumun isteği üzerine alıp denedik kendisi spor yaptığı için beyaz pirinçten daha sağlıklı olduğu söyleyerek pişirmemi istedi,doğrusu siyah pirinç renginden dolayı bana fazla cazip gelmese de internette araştırdığımda gerçekten de pek çok faydasını okudum dış kabuğundan ayrıştırılmamış olmasından dolayı lif, mineral,vitamin, antioksidan bakımından zenginmiş,az yağlı ve sindirimi kolaymış,glutensiz ve vegan beslenmeye uygunmuş, siyah pirincin daha sayamadığım pek çok faydası var.
Hikayesine gelince Antik çağlardan beri Çinliler tarafından kullanılıyormuş, ve nadir yetiştiği için o zamanlarda sadece imparatorların yemesine izin verilirmiş bu nedenle diğer adı yasak pirinçmiş.
Siyah pirinci pilav olarak pişirebileceğiniz gibi salata da yapabilirsiniz ayrıca dolmanızın daha sağlıklı olması için kullanabilirsiniz sevgiler.

malzemeler
  • 1 su bardağı siyah pirinç
  • 2 su bardağı ılık su veya tavuk, et suyu hangisi varsa 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tane mısır ( ben ekledim eklemeyebilirsiniz)
hazırlanışı
  1. pirinci 1,5 saat sıcak suda bekletin süre sonunda çok iyi yıkayıp süzdürün
  2. tencereye yağı koyup eritin, pirinci ilave edip 3-4 dakika çevirin daha sonra tuzu ve suyu ekleyip karıştırın, son olarak mısır tanelerini ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  3. kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
  4. ocağı kapadıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis edin
Notlarım
siyah pirinç pilavını tavukla veya etle servis edebilirsiniz

siyah pirinç , normal pirince göre daha uzun sürede pişiyor
siyah pirincin ölçüsü 1 ölçü pirince 2 ölçü sudur buna göre miktarı çoğaltabilirsiniz
ben pilavımı aldığım pirincin kutusunda yazan tarife göre yaptım
siyah pirinç piştiği zaman koyu mor rengini alıyor
son olarak pirinci en az 1 saat sıcak suda ıslatmalısınız ve akan suyun altında çok iyi yıkamalasınız

afiyet olsun

Yorumlar