ISLAK KEK

MALZEMELER
  • 3 büyük yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı ay çiçek yağı
  • 2 su bardağı un
  • SOSU İÇİN
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
  1. kek için yumurtaları ve şekeri çırpın, yağı sütü ekleyin çırpın ve kuru malzemeleri ekleyip spatulayla karıştırın
  2. hamuru , yağlanmış kare bir kalıba boşaltın ve 160 derecede pişirin (süre fırına göre değişir 25 dakika sonunda kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir )
  3. sosu için malzemeleri bir kasede güzelce çırpın, karıştırın
  4. fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip , kabından çıkarmadan dilimleyin ve hazırladığınız sosu üstüne dökün
  5. sosu çekip, soğuyana kadar bekletin daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar