İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ

Selam,
yiyenlerin vazgeçemeyeceği bir börek reçetesi

MALZEMELER
  • 3 yufka
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı köftelik bulgur ( 3 çorba kaşığı su ile ıslatın şişsin )
  • 1 er çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber ve toz kırmızı biber
  • 4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • yarım su bardağı ceviz kırığı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • ÜSTÜNE
  • 2 yumurta, galeta unu
  • KIZARTMAK İÇİN
  • ay çiçek yağı
HAZIRLANIŞI
  1. kıymaya yağı ve soğanı ekleyip kavurun, bulguru,baharatları,maydanozu ve cevizi ekleyip karıştırın
  2. yufkaları önce dörde sonra sekiz parçaya kesin, geniş kenarlarına harç koyup sarın
  3. önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın

Yorumlar