BARBUNYA PİLAKİ


Selam,
zeytinyağlı çeşitleri içinde barbunya pilaki  sevilenlerin başında gelir,içinizde denemeyenler varsa belki benim tarifimle dener ve beğenirsiniz.

MALZEMELER
  • 2 su bardağı kuru barbunya 
  • 5-6 diş ezilmiş yada çok küçük doğranmış sarımsak
  • 1 adet büyük boy havuç (ince kesilmiş)
  • 1 adet büyük boy patates ( küp küp doğranmış )
  • 1 adet çarliston biber (ince kesilmiş )
  • 1 adet domates ( rendelenmiş )
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 dal doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
  1. barbunyayı geceden ıslatın, sabah süzün ve 10 dakika kaynatıp suyunu dökün (taze barbunya kullanacaksanız ıslatmaya gerek yok )
  2. tencereye yağı koyup ısıtın, içine havucu, biberi, sarımsakları atıp hafif soteleyin
  3. salçayı ilave edip 1-2 tur çevirin, patatesi ve domatesi ilave edip karıştırın
  4. tuzu ve şekeri ekleyin
  5. barbunyayı ilave edin ve üstüne çıkacak kadar oda ısısında su ekleyip karıştırın
  6. tencerenin kapağını kapatın, yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağı kısın ve barbunyalar yumuşayana kadar pişirin
  7. ocaktan almadan önce maydanozu ilave edin, tencerede soğumaya bırakın daha sonra kapaklı cam bir kaba aktarıp buzdolabında saklayabilirsiniz
afiyet olsun

Yorumlar