KABAKLI OMLET

Merhabalar,
ben kabak seven biri olarak, kabağın yakıştığını düştüğüm her şeye ekliyorum  deneyin derim pişman olmazsınız  :) sevgiler..

malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 adet temizlenmiş kabak
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3-4 dal kıyılmış dereotu
  • birer tutam tuz ve karabiber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
hazırlanışı
  1. yumurtaları kaseye kırıp, bir çatalla veya çırpıcıyla çırpın
  2. kabağı rendeleyerek içine ekleyin
  3. unu, dereotunu, sütü ve baharatları ekleyin, tüm malzemeyi güzelce karıştırın
  4. yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtın ve yağı koyup bir peçeteyle tavanın içini yağlayın
  5. omlet harcını tavaya döküp yayın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın
  6. altı pişince ters çevirip diğer tarafını da pişirin
  7. omletinizi bir spatula yardımıyla servis tabağına alın , sıcak olarak servis edin
afiyet olsunnn

Yorumlar