PONÇİK

Merhabalar,
çocukluğumda pastanelerde fazlaca gördüğüm ponçiği evde denemek istedim sonucu sizlerle de paylaşayım dedim :) ponçik bir tür çörek genellikle içine kayısı marmeladı konur ben çilek marmeladı kullandım denemek isterseniz işte malzemelerimiz

HAMURU İÇİ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dolusu instent maya
  • 2 dolu çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 100 gram erimiş ve ılımış tereyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 - 4,5 su bardağı un (klasik su bardağı)
İÇİNE
  • 1 ufak kase marmelat (kayısı ,çilek, vişne hangisi varsa)
ÜSTÜNE
  • pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
  1. 4 su bardağı unu bir kaba alın ve içine tüm hamur malzemelerini ekleyip yoğurun (4 bardak un yeterlidir ama gerekirse yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)
  2. hamurun üstünü kapatıp, oda ısısında iki katı kabarana kadar mayalanmaya bırakın
  3. mayalanan hamuru bir kez yoğurup toparlayın, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın ve ortasına 1 çay kaşığı marmelat koyup kapatın, yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  4. hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın daha sonra 170 derecede ısıtılmış fırına verin ve ponçikler kızarıp renk alana kadar pişirin
  5. pişen ponçikleri fırından alın oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ,soğuyunca üstlerine çay süzgeci ile bolca pudra şekeri serpin
afiyet olsun

Yorumlar