PRATİK EKMEK KADAYIFI

Merhabalar,
arkadaşımda yediğim ve not aldığım bu nefis tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim, bu pratik tatlıyı önümüzdeki Bayram için de bir kenara not alabilirsiniz :)

PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilin
  • yarım paket kabartma tozu
yumurtaları mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
hafif yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökün
160 derecede üstü renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin
kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir
fırından alın ve soğumasını bekleyin daha sonra kalıptan çıkartın

ARASINA
  • 1 poşet kaymak tadında kremşanti (dr oetker)
  • 1 su bardağı soğuk süt (buzdolabından)
kremşantiyi ve sütü mikserle katılaşana kadar çırpın ve buzdolabında bekletin

ŞERBETİ İÇİN
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon suyu
malzemeleri bir tencerede karıştırıp ,4-5 dakika kaynatın

ÜSTÜNE
  • yarım su bardağı dövülmüş Antep fıstığı

BİRLEŞTİRME
  1. kekin alt parçasını servis edeceğiniz biraz kenarlı bir kaba yerleştirin hazırladığınız sıcak şerbetten kaşık yardımıyla ıslatın
  2. üstüne ,dolapta bekleyen kremşantiyi yayın
  3. kekin diğer yarısını eşit dilimlere keserek şantinin üstüne yerleştirin ve kalan şerbeti üstüne gezdirin
  4. son olarak tatlının üstüne fıstık serpin
  5. hazırladığınız tatlının üstünü streçle kapatıp buzdolabında muhafaza edin 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz zaman kesip servis edebilirsiniz
artan tatlıyı aynı şekilde üstü kapalı olarak buzdolabına koyun




AFİYET OLSUN

Yorumlar