FASULYE PİLAKİ (Ermeni usulü)

MALZEMELER
  • 2 su bardağı kuru fasulye ( ben büyük olanlardan kullandım )
  • 6 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet büyük boy ,ufak doğranmış havuç
  • 1 adet büyük boy ,küp küp kesilmiş patates
  • 2 adet ince doğranmış çarliston biber
  • 2 adet doğranmış yada rendelenmiş domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası (yaz domatesiyle yapıyorsanız salçaya gerek yok)
  • 4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • 4-5 yaprak kıyılmış, kereviz yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 büyük boy çay bardağı zeytinyağ
YAPIMI
  1. fasulyeyi geceden ıslatın, sabah diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün
  2. tencereye yağı koyup ısıtın , havuç ve biberi ekleyip kısık ateşte bir kaç tur çevirin
  3. sarımsağı ,domates ve salçayı ekleyip 1-2 tur daha karıştırın
  4. fasulyeyi ilave edin harmanlayın, tuzu, biberi ve şekeri ekleyin karıştırın
  5. fasulyelerin üstünü örtecek kadar su ekleyin, kaynayana kadar ateşi yükseltin daha sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin
  6. fasulyeler biraz piştiğinde patatesi ekleyin karıştırın
  7. pilakiyi ocaktan almadan maydanoz ve kereviz yaprağını ekleyip karıştırın, 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatın, tencerede soğumaya bırakın daha sonra servis tabağına aktarın
AFİYET OLSUN

Yorumlar

  1. Nihayet 80 sene once evimizde pisen fasulya plakisinin tarifi I buldum 😇 hersey gonlunuzce olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mersi, işinize yaradıysa ne mutlu sevgiler 🙂🌼

      Sil

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.