ELMALI CRUMBLE KEK

Nefis elmalı bir keke ne dersiniz ? üstelik üstündeki crumble ile daha da lezzetli bir hale geldi deneyin derim :) sevgiler.

KEK HAMURU İÇİN MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 elma (soyup küp küp doğrayın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz karanfil ve zencefil (yoksa eklemeyebilirsiniz)
  • ÜSTÜNE : yarım ölçü crumble hamuru
CRUMBLE  İÇİN
  • 125 gram küp küp kesilmiş, soğuk tereyağ
  • 5,5 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • 7,5 çorba kaşığı un
  • yarım su bardağı ceviz kırığı
crumble için ceviz hariç malzemeleri bir kasede karıştırın, çok fazla yoğurup yağı eritmeden kum gibi bir hamur elde edin, cevizi de ekleyip karıştırın
( hamurun görüntüsü alttaki fotoğraf gibi olacak )
keki yapana kadar hamuru buzdolabında bekletin


KEK YAPIMI
  1. yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
  2. yağı, yoğurdu ekleyip tekrar çırpın bu aşamadan sonra mikseri bırakıp kaşık yada spatula ile karıştırabilirsiniz
  3. kalan diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
  4. kek hamurunu ,yağlanmış orta boy bir kek kalıbına boşaltın
  5. üstüne hazırladığınız crumble hamurunun yarısını serpin (kekin üstünü tamamen kaplamalı)
  6. 160 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirin (fırına göre süre değişir 30 dakikadan sonra kürdan batırıp kontrol edin, temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  7. nefis kekiniz hazır biraz ılıyınca kalıptan çıkarın, ister ılık ister soğuk dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
NOT
crumble hamurunun kalan yarısını bir buzdolabı poşetine koyun ve dondurucuda saklayın, dilediğiniz zaman şip şak meyveli bir tatlı yapmanız için pratik oluyor örneğin vişneli crumble tarifimi deneyebilirsiniz veya hamuru yarım ölçü yapabilirsiniz

Yorumlar