MALZEMELER
börülceyi yıkayıp 2-3 saat ıslatın (suda bekletin)
tencereye yağı ,soğanı ve sarımsağı koyup hafif kokusu çıkana kadar soteleyin, havucu ekleyip 1-2 tur çevirin, şekeri tuzu ve biberi de ekleyip karıştırın
salçayı ilave edip 1-2 tur daha çevirin
börülceleri ilave edin
son olarak, börülcelerin üstüne geçecek kadar su ekleyip karıştırın ve pişirmeye bırakın
kolay gelsin..
- 500 gram kuru börülce
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet büyük boy, yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet ,ufak kesilmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı domates salçası (arzu ederseniz domates de kullanabilirsiniz)
- su
börülceyi yıkayıp 2-3 saat ıslatın (suda bekletin)
tencereye yağı ,soğanı ve sarımsağı koyup hafif kokusu çıkana kadar soteleyin, havucu ekleyip 1-2 tur çevirin, şekeri tuzu ve biberi de ekleyip karıştırın
salçayı ilave edip 1-2 tur daha çevirin
börülceleri ilave edin
son olarak, börülcelerin üstüne geçecek kadar su ekleyip karıştırın ve pişirmeye bırakın
kolay gelsin..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.