Merhabalar,
karamelli cevizi hazırlayıp bir kavanozda saklayabilirsiniz, pastalarda, keklerde kullanabilirsiniz, yada canınız tatlı mı çekti bir tane atın ağzınıza keyfine varın :) şahsen karamel seven biri olarak, ilk kez yaptığım bu lezzet artık evimde eksik olmayacak.
MALZEMELER
öncelikle bir tepsi içine yağlı kağıt serip kenara alın
şekeri bir tavaya dökün ve kısık ateşte ,karıştırmadan erimesini bekleyin
bu aşamada biraz sabretmek gerekiyor
şeker eriyip karamel rengi aldığında ocağı kapatın ve cevizleri ekleyip hızlıca karıştırın
karamelli cevizleri ,hazırladığınız yağlı kağıdın üstüne yayın ve soğuyana kadar bırakın
soğuduktan sonra elinizle kırıp kavanoza doldurun
hepsi bu kadar :) afiyet olsun
karamelli cevizi hazırlayıp bir kavanozda saklayabilirsiniz, pastalarda, keklerde kullanabilirsiniz, yada canınız tatlı mı çekti bir tane atın ağzınıza keyfine varın :) şahsen karamel seven biri olarak, ilk kez yaptığım bu lezzet artık evimde eksik olmayacak.
MALZEMELER
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- yağlı kağıt
öncelikle bir tepsi içine yağlı kağıt serip kenara alın
şekeri bir tavaya dökün ve kısık ateşte ,karıştırmadan erimesini bekleyin
bu aşamada biraz sabretmek gerekiyor
şeker eriyip karamel rengi aldığında ocağı kapatın ve cevizleri ekleyip hızlıca karıştırın
karamelli cevizleri ,hazırladığınız yağlı kağıdın üstüne yayın ve soğuyana kadar bırakın
soğuduktan sonra elinizle kırıp kavanoza doldurun
hepsi bu kadar :) afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.