BAL KABAKLI CHEESECAKE

Merhabalar,
cheesecake sever biri olarak bal kabaklıyı ilk kez denedim, müthiş lezzetli oldu ve yiyen herkes çok beğendi sizler de yapmak isterseniz işte tarifimiz..

MALZEMELER
  • tabanı için: 1,5 paket burçak bisküvi, 100 gr tereyağ, 1 çay kaşığı tarçın
  • kreması için: 1 su bardağı haşlanmış bal kabağı püresi, 200 gram labne peyniri, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 200 ml krema, 1,5 su bardağı toz şeker, 4 yumurta
  • üstüne: 80 gram bitter çikolata, 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı süt
YAPIMI

1- önce tabanı için bisküvileri un haline getirin , bir kaseye alın ve tarçını ilave edip karıştırın
tereyağı eritip bisküvilere ekleyin, elinizle yoğurur gibi iyice yedirin

tercihen kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt kaplayın, altına ve yanlarına da folyo sarın (akmaya karşı tedbir amaçlı)
hazırladığınız bisküvi karışımını tabana elinizle bastırarak yayın ve siz kremayı hazırlayana kadar buzdolabına kaldırın

2- krema için yumurta hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın, mikserle çırpmaya başlayın
teker teker yumurtaları ilave edin homojen bir karışım olana dek çırpın

kalıbı buzdolabından alıp üstüne dikkatlice kremayı dökün

3- 150 derecede 50 dakika pişirin
süre sonunda fırını kapatın ve kapağını aralayın yarım saat kadar bu şekilde fırında bırakın
daha sonra fırından alıp oda ısısına gelene dek bekletin ve üstünü kapatarak buzdolabında 4-5 saat soğutun

4- üstü için sütü ısıtıp ocaktan alın, tereyağı ve kırdığınız çikolatayı ekleyin, karıştırarak çikolatanın eriyip pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın ve oda sıcaklığına getirin

5- soğuyan cheesecakei kalıbından çıkarıp bir servis tabağına aktarın
üstüne hazırladığınız çikolatayı döküp yayın

cheesecake in üstünü tekrar kapatarak buzdolabında 1 gece dinlendirin
( üstü kapaklı bir kek fanusu kullanabilirsiniz)


üzerini dilediğiniz gibi süsleyin veya sade bırakın ben evde olan fıstık tozundan serptim
nefis cheesecake sunuma hazır afiyet olsun..

Yorumlar