SADE KATMER

Selam,
kahvaltılar ve çay saatleriniz için nefis bir katmer tarifi, ister reçellerle yiyin, ister peynirle sade olarak bile çok lezzetli oluyor, ben özellikle vişne reçeli ile çok severim :)
katmerleri fazla yapıp dondurucuya koyabilirsiniz, dilediğiniz zaman çıkarıp tavada ısıtarak yiyebilirsiniz sevgiler..

hamuru için
  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
arasına sürmek için
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
tava için
  • sıvı yağ
yapılışı

1- unu ve tuzu karıştırma kabına alın, azar azar suyu ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun
hamuru uzun bir rolu yapın ve 10 yada 12 eşit parçaya kesin
üstlerini bir bezle kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin

2- tereyağını eritin ve biraz ılıyınca sıvı yağı ekleyip karıştırın

3- dinlenen hamur parçalarını teker teker, merdaneyle açabildiğiniz kadar ince açın (resim 1)
4- ortalarına 1 er çorba kaşığı kadar yağ karışından sürün, rulo şeklinde katlayın ve ruloyu gül böreği şeklinde döndürün (resim 2)
tüm parçaları aynı şekilde tamamlayın


5- hazırladığınız gül şeklindeki parçaların üstüne elinizle bastırın ve merdaneyle büyütün ( resim 3)

6- tavayı yada eğer varsa sacı hafif yağlayıp ,ısıtın
katmerleri tavanızın büyüklüğüne göre tek yada ikili olarak pişirip tabağa alın
(her katmerden sonra tavayı yağlayın)

nefis katmerler hazır afiyetle tüketin :)
eğer dondurucuya koyacaksanız soğumasını bekleyin ve ikişer ikişer poşetleyip o şekilde saklayın

 kolay gelsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.