Çay saatleriniz için ağızda dağılan nefis bir atıştırmalık
MALZEMELER
un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
yavaş yavaş unu ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur oluşturun
hamurdan ufak parçalar koparıp rulo şeklinde uzatın ve rulonun iki ucundan birleştirip çatal şekli verin
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve çatalları yağlı kağıt serili tepsiye dizin
üstlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
afiyet olsun :)
MALZEMELER
- 150 gram sana hamur işi margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- üstüne: 1 yumurta sarısı, çörek otu
un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
yavaş yavaş unu ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur oluşturun
hamurdan ufak parçalar koparıp rulo şeklinde uzatın ve rulonun iki ucundan birleştirip çatal şekli verin
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve çatalları yağlı kağıt serili tepsiye dizin
üstlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.