MİNİK ÇATAL

Çay saatleriniz için ağızda dağılan nefis bir atıştırmalık

MALZEMELER
  • 150 gram sana hamur işi margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • üstüne: 1 yumurta sarısı, çörek otu
YAPILIŞI

un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
yavaş yavaş unu ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur oluşturun

hamurdan ufak parçalar koparıp rulo şeklinde uzatın ve rulonun iki ucundan birleştirip çatal şekli verin

hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve çatalları yağlı kağıt serili tepsiye dizin

üstlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin

170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

afiyet olsun :)

Yorumlar