Şeker kullanmak istemeyenler için, kahvaltıda reçel yerine tüketebileceğiniz, lezzetli bir meyve püresi denemenizi öneririm sevgiler..
malzemeler
inciri yıkayıp kabuklarını soyun ve su ile birlikte tencereye alın, 5 dakika kaynatın
daha sonra el blendryla incirleri, suyuyla birlikte püre haline getirin
tarçını ilave edin 10 dakika kısık ateşte pişirin
(ara sıra karıştırın dibi tutmasın)
süre sonunda limonu ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
incir püresini bir kavanoza koyun, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında saklayın
afiyet olsun :)
not: ben deneme amaçlı az yaptım siz istediğiniz kadar arttırabilirsiniz, bu ölçülerden 1 orta boy kavanoz çıktı
malzemeler
- 5 tane taze incir
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım limon suyu
inciri yıkayıp kabuklarını soyun ve su ile birlikte tencereye alın, 5 dakika kaynatın
daha sonra el blendryla incirleri, suyuyla birlikte püre haline getirin
tarçını ilave edin 10 dakika kısık ateşte pişirin
(ara sıra karıştırın dibi tutmasın)
süre sonunda limonu ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
incir püresini bir kavanoza koyun, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında saklayın
afiyet olsun :)
not: ben deneme amaçlı az yaptım siz istediğiniz kadar arttırabilirsiniz, bu ölçülerden 1 orta boy kavanoz çıktı
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.