Merhabalar,
dün ne pişireyim diye düşünürken çok uzun zamandır yapmadığım bu lezzet aklıma geldi ,evde de malzeme olunca hemen kolları sıvadım :) nadir de olsa bu lezzetten mahrum kalmayın derim buyurun tarifine..
malzemeler
soğanı ve biberi ufak ufak doğrayın, yağla beraber geniş bir tavaya alın kavurmaya başlayın
kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin
kıyma piştiğinde tuzu ve biberi ekleyin
domatesi rendeleyip kıymaya ilave edin karıştırın
domates suyunu çektiğinde ocaktan alın
kavurduğunuz kıymalı harcı tek kişilik güveçlere paylaştırın
ortalarını hafif çukurlaştırıp 1 er adet yumurta kırın, üstlerine pul biber serpin
180 derecede ısıtılmış fırına verin, yumurtalar pişince fırından alıp sıcak servis edin
afiyet olsun
not: ben porsiyonluk olarak yaptım ,ama sizler dilerseeniz tek bir fırın kabında yapabilirsiniz
dün ne pişireyim diye düşünürken çok uzun zamandır yapmadığım bu lezzet aklıma geldi ,evde de malzeme olunca hemen kolları sıvadım :) nadir de olsa bu lezzetten mahrum kalmayın derim buyurun tarifine..
malzemeler
- 500 gr kıyma
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
- üstüne serpmek için pul biber
- 6 adet yumurta
soğanı ve biberi ufak ufak doğrayın, yağla beraber geniş bir tavaya alın kavurmaya başlayın
kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin
kıyma piştiğinde tuzu ve biberi ekleyin
domatesi rendeleyip kıymaya ilave edin karıştırın
domates suyunu çektiğinde ocaktan alın
kavurduğunuz kıymalı harcı tek kişilik güveçlere paylaştırın
ortalarını hafif çukurlaştırıp 1 er adet yumurta kırın, üstlerine pul biber serpin
180 derecede ısıtılmış fırına verin, yumurtalar pişince fırından alıp sıcak servis edin
afiyet olsun
not: ben porsiyonluk olarak yaptım ,ama sizler dilerseeniz tek bir fırın kabında yapabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.