Selam,
evde ekmek denemek isteyenler için sizi üzmeyecek, yapımı kolay ve yumuşacık bu ekmeği deneyin derim sevgiler.
malzemeler
2 bardak tam buğday ununu ve 2 bardak beyaz unu geniş bir karıştırma kabına alın
içine tuzu, cevizi ve mayayı ekleyip karıştırın
suyu ve sütü ilave edip elinizle yada mikserin hamur aparatıyla karıştırın
üstünü kapatarak oda sıcaklığında, hamur 2 katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın
elinizi unlayın yada hafif yağlayın mayalanan hamuru 1 kez yoğurup toparlayın
(hamur ele yapışan kıvamda elinize fazla yapışmaması için unlayın veya hafif yağlayın)
baton bir kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin ve hafif un serpin
hamuru kalıba aktarın ve elinizle düzelterek yerleştirin ,bir çatalla üstüne boydan boya çizikler atın böylece hem biraz görsellik katıyoruz hem de üstünü düzeltmiş oluyoruz
son olarak kalıptaki hamurun üzerine hafifçe un serpin
10 dakika da kalıpta dinlenmeye bırakın
160 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
pişen ekmeği kağıdıyla beraber kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın
(ılık hale geldiğinde üstüne temiz bir bez kapatın ekmeğiniz kurumasın)
oda sıcaklığına gelince ekmeğinizi tüketeceğiniz kadar dilimleyip kalanını pişirdiğiniz kağıda sarıp bir torbaya koyarak saklayabilirsiniz
not : ekmek ertesi sabah kahvaltıda yediğimizde hala yumuşacıktı dilerseniz kızartarak da yiyebilirsiniz
kolay gelsin.
evde ekmek denemek isteyenler için sizi üzmeyecek, yapımı kolay ve yumuşacık bu ekmeği deneyin derim sevgiler.
malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 2,5 su bardağı beyaz un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket ınstent maya
- yarım su bardağı ceviz kırığı
2 bardak tam buğday ununu ve 2 bardak beyaz unu geniş bir karıştırma kabına alın
içine tuzu, cevizi ve mayayı ekleyip karıştırın
suyu ve sütü ilave edip elinizle yada mikserin hamur aparatıyla karıştırın
üstünü kapatarak oda sıcaklığında, hamur 2 katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın
elinizi unlayın yada hafif yağlayın mayalanan hamuru 1 kez yoğurup toparlayın
(hamur ele yapışan kıvamda elinize fazla yapışmaması için unlayın veya hafif yağlayın)
baton bir kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin ve hafif un serpin
hamuru kalıba aktarın ve elinizle düzelterek yerleştirin ,bir çatalla üstüne boydan boya çizikler atın böylece hem biraz görsellik katıyoruz hem de üstünü düzeltmiş oluyoruz
son olarak kalıptaki hamurun üzerine hafifçe un serpin
10 dakika da kalıpta dinlenmeye bırakın
160 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
pişen ekmeği kağıdıyla beraber kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın
(ılık hale geldiğinde üstüne temiz bir bez kapatın ekmeğiniz kurumasın)
oda sıcaklığına gelince ekmeğinizi tüketeceğiniz kadar dilimleyip kalanını pişirdiğiniz kağıda sarıp bir torbaya koyarak saklayabilirsiniz
not : ekmek ertesi sabah kahvaltıda yediğimizde hala yumuşacıktı dilerseniz kızartarak da yiyebilirsiniz
kolay gelsin.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.