Selam,
nefis bir kurabiye reçetesini sizlerle paylaşmak istedim, yiyen herkes çok beğendi denemenizi öneririm
malzemeler
karıştırma kabına yağı ve şekeri alıp elinizle çalıştırın yumuşasın, yumurta akını ve vanilyayı ekleyin karıştırın
azar azar unları ilave edin yoğurun
yumuşak ele yapışan bir hamur olacak
vişnelerin sularını avucunuzla sıkarak, susuz olarak hamura ilave edin
tüm malzemeyi son bir kez karıştırın
fırın tepsisine yağlı kağıt serin
kurabiye hamurundan iki kaşık yardımıyla ,ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye yerleştirin
(dondurma kaşığınız varsa onu kullanabilirsiniz)
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ,kurabiyeleri 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin (fırına göre süre değişir yaklaşık 25 dakika)
afiyet olsun :)
nefis bir kurabiye reçetesini sizlerle paylaşmak istedim, yiyen herkes çok beğendi denemenizi öneririm
malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşak tereyağ (ben teremyağ kullandım)
- 1 silme su bardağı pudra şekeri (çok dolu olmayacak)
- 1 paket vanilya
- 1 yumurtanın akı
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı çekirdeksiz vişne taneleri
karıştırma kabına yağı ve şekeri alıp elinizle çalıştırın yumuşasın, yumurta akını ve vanilyayı ekleyin karıştırın
azar azar unları ilave edin yoğurun
yumuşak ele yapışan bir hamur olacak
vişnelerin sularını avucunuzla sıkarak, susuz olarak hamura ilave edin
tüm malzemeyi son bir kez karıştırın
fırın tepsisine yağlı kağıt serin
kurabiye hamurundan iki kaşık yardımıyla ,ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye yerleştirin
(dondurma kaşığınız varsa onu kullanabilirsiniz)
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ,kurabiyeleri 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin (fırına göre süre değişir yaklaşık 25 dakika)
afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.