SAKIZ AROMALI İRMİK HELVASI

Merhabalar,
tane tane dökülen mis gibi bir irmik helvası yapmak isterseniz tarife göz atmanızı öneririm, yanında da dondurma nefiss :)

malzemeler
  • 3 su bardağı irmik
  • 125 gr tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sakız aromalı vanilya yada 2 parça dövülmüş damla sakızı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
yapılışı

tencereye sütü, suyu, şekeri ve sıvı yağı koyup ,şeker eriyene kadar kaynatıp ocağı kapatın, sakızı yada vanilyayı ekleyip karıştırın

helvayı yapacağınız tencereye fıstıkları ve tereyağı ekleyip renkleri dönene kadar kavurun
irmiği ekleyin ve kısık ateşte, karıştırarak 20 dakika kavurun

bekleyen şerbeti ,kavrulmuş irmiğin üstüne dikkatlice dökün ve 1-2 kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
helva suyunu çekene kadar ocakta tutun
daha sonra ocaktan alıp üstüne temiz bir bez örtüp 15 dakika kadar dinlendirin (pilav gibi)

dinlenen helvayı tahta bir kaşık yada çatalla karıştırarak tanelendirin
servis edeceğiniz zaman ,üstüne yada arasına sade dondurma ekleyip kaselere paylaştırın

afiyet olsun..

Yorumlar