Selam:)
lezzetli bir tarifle daha sizlerleyim
hiç lazanya yapmadım diyorsanız mutlaka deneyin
malzemeler:
8-10 yaprak lazanya (kullandığınız kalıbın boyutuna göre ayarlayın)
kıyma harcı için:
- 300 gr kıyma
- 1 adet ufak doğranmış yeşil biber
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 er çay kaşığı tuz, karabiber,kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 domates rendesi
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 dolu çorba kaşığı un
- 750 ml süt
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
- yarım su bardağı kaşar rendesi
- yarım su bardağı kaşar rendesi
- 2 büyük boy domates rendesi
- 1 tutam tuz ve karabiber
- yarım su bardağı su
- önce harcı hazırlayın kıymayı yağ ,biber ve soğanla beraber kavurun baharatları ve domatesi ekleyip pişirin
- beşamel sos için tencereye unu ve yağı koyup ,unun kokusu çıkana kadar kavurun sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin tuzu biberi ve kaşarı ekleyip karıştırın
- domates sosu için malzemeleri bir tencereye alın ve 1 taşım kaynatın
- kullanacağınız kare yada dikdörtgen fırın kabını yağlayın tabanına biraz beşamel sos döküp yayın
- üstüne domates sosun yarısını yayın
- sonra 1 kat lazanya, 1 kat beşamel sos 1 kat kıymalı harç olacak şekilde kabınıza lazanyayı döşeyin
- en üstüne kalan beşamel sosu dökün
- onun üstüne domates sosun kalanını yayın
- son olarak kaşar peynirini serpin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.