Bugün sizlere tarif içinde tarif vereceğim :)
hem pilavın tarifi hemde fasulye ezmesinin geçelim malzemelerimize
pilav için:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı su, et yada tavuk suyu hangisi varsa
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 dal kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet ufak doğranmış yeşil biber
- 1 adet ufak doğranmış kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 er çay kaşığı kimyon, kırmızı biber, tuz, toz sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım su bardağı su
ısınınca soğanı ve biberi ekleyip hafif kokusu çıkana kadar çevirin
salçayı ilave edin karıştırın
fasulyeyi içine atıp 1-2 tur çevirin
suyu ekleyip karıştırın ve blendrla püre haline getirin
fasulye püresine baharatları ilave edin 1-2 tur karıştırıp ocaktan alın
pilav için tencereye yağı koyup eritin
güzelce yıkayıp süzdürdüğünüz pirinci ekleyip 4-5 dakika kavurun
zerdeçalı ilave edin, 1-2 tur daha karıştırın
tuzu dereotunu ve suyu ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın
pişen pilavı 10 dakika kadar dinlendirin
fasulye püresi ile birlikte servis edin
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.